Abilități psihice » CALATORIILE ASTRALE

LiberSpiritual
Membru
Data înregistrării: 12-Nov-2014
Mesaje: 96
E-mail

CALATORIILE ASTRALE

CĂLĂTORIILE ASTRALE – La ce va puteţi aştepta?

In primul rand, primele experiente vor fi scurte, pana când, vei constata ca de fiecare data când te gândeşti la corpul fizic revii in corp. In astral, cuvintele au un singur sens. Trebuie sa folosim corect si exact cuvântul potrivit pentru ca riscam sa experimentam altceva decât ne-am dorit iniţial.

Pana când nu eşti in stare să-ţi controlezi anumite porniri, gânduri, sentimente, temeri, nu vei reuşi sa ai parte de o experienta eficienta. Ar trebui rezolvate temerile, limitările, blocajele, înainte de a încerca o dedublare astrala.

De asemenea, ne putem găsi cu un alt spirit. Aici se pot lega prietenii, se pot da întâlniri prin proiecţie astrala, cu cei care sunt adepţi acestor practici. La început, asemenea experiente, de regula sunt mai putin controlate, pana când te obişnuieşti. In cele din urma se poate comunica, se pot lega prietenii s.a.m.d.

Introducere în călătoriilor astrale – Discutăm despre experienţe înafara corpului fizic, vise lucide sau conştiente.

Dedublarea astrala
Dedublarea/Decorporalizarea/Experientele extracorporale, intervine când corpul astral se desprinde de corpul fizic, Acest lucru se produce in momentul in care relaxarea corpului fizic este profunda. In stare de transa cu cel de al 3- lea ochi se poate vedea in astral.
O data deschis astral, poţi avea parte de experiente in afara trupului, care se poate produce si in mod spontan in stare de relaxare profunda.

Dedublarea conştientă
Oricine ar putea învăţa să practice proiecţia astrală. În toate aceste metode, controlul mental al gândurilor şi emoţiilor este esenţial. Dar pe lângă acestea, răbdarea şi încrederea sunt indispensabile unei depline reuşite.

• Relaxarea – înţeleasă ca procedeu neuromuscular prin care se elimină anxietatea, stresul, gândurile negative, tensiunile interioare. Fii relaxat!

• Respiraţia trebuie să fie completă, amplă, naturală. Înainte de a trece la procedura, poţi folosii tehnici yoghinice de respiraţie. Lipsa unei bune oxigenări micşorează capacitatea de concentrare.
De asemenea, respiraţia ne poate ajuta la incarcarea corpului cu energie, ceea ce va face ulterior posibilă şi dedublarea strală. Vezi Meditaţia Energiei.

• Concentrarea constă într-un efort de voinţă şi este tradusă în acea capacitate de a fi absorbiţi de un obiect de o idee, fără nici un parazit mental, înseamnă a fixa.

Anatomia unei experienţe extracorporale – Tot astfel şi în cadrul experienţelor extracorporale putem vorbi despre anumite etape.

1. Etapa vibrațiilor
În acest punct, vibraţiile energetice ne străbat întregul corp. Ocazional, incapacitatea de a ne mişca, însoţesc adeseori aceste vibraţii. Vibraţiile şi sunetele (semnalele interioare) nu reprezintă evenimente fizice. Corpul nostru energetic are o frecvenţă de vibrație a energiei, aceste vibraţii se fac simţite in timp ce corpul astral se separă de corpul nostru fizic

2. Etapa de separare
În momentul în care corpul subtil energetic se separă de corpul fizic, în general apare un sentiment distinct de plutire, de ridicare sau de rostogolire afară din trup. După ce separarea este completă, vibraţiile şi sunetele se diminuează rapid.

3. Etapa de explorare
Odată ce ne separăm şi existam în mod independent de corpul nostru fizic, noi putem începe să explorăm lumea din planul astral si cel fizic. Corpul astral este un duplicat al corpului fizic si este alcătuit din energie. Corpul nostru energetic este foarte receptiv la puterea gândului. Modalitățile de mişcare pe care le putem utiliza sunt complet nelimitate; putem merge, alerga, zbura, pluti, teleporta, materializa, vindeca si multe altele. Pentru a menţine explorarea, este necesar să continuăm să ne focalizăm atenţia asupra noului mediu înconjurător şi al noului corp energetic pe care le experimentăm.

4. Etapa de revenire
Revenirea (reintegrarea corpului astral în corpul fizic) apare în mod automat la începători atunci când doar se gândeşte la corpul fizic. Uneori, în timpul revenirii, integrarea celor două corpuri este însoţită de vibraţii temporare. Aceste senzaţii se estompează rapid pe măsură ce ne reunificăm şi ne reacordăm cu trupul nostru fizic.

Patru paşi către succes

Primul pas către o experienţă de dedublare astrala conştientă si de succes este acela de a rămâne calmi din punct de vedere mental şi emoţional. Abilitatea noastră de a rămâne calmi este esenţială pentru atingerea şi menţinerea oricărui grad de control atunci când suntem dedublaţi. Senzaţiile iniţiale asociate experienţelor extracorporale pot fi surprinzătoare pentru un începător. Acest aspect este în special valabil în cazul în care suntem nepregătiţi pentru această experienţă. De multe ori, acest entuziasm este cauzat de senzaţiile şi sunetele intense ce pot să apară chiar înaintea şi în timpul separării. Unii oameni devin atât de entuziasmaţi sau uimiţi de aceste sunete şi senzaţii interioare, încât se gândesc imediat la corpul lor fizic. Aceasta determină o întoarcere instantanee în corpul fizic. Cheia este să întâmpinăm cu bucurie senzaţiile şi sunetele neobişnuite dar să rămânem cât mai calmi posibil.

Al doilea pas este reprezentat de faptul de a ne însuși obiceiul autocontrolului. De fiecare dată când experimentăm orice senzaţii sau sunete asociate călătoriilor extracorporale, să începem imediat să încurajăm aceste senzaţii sau sunete să se expansioneze în întreaga noastră fiinţă. De exemplu, dacă experimentăm un bâzâit intens sau vibraţii, să urmărim imediat să încurajăm acea senzaţie să se împrăştie în tot trupul nostru. Să ne focalizăm întreaga atenţie asupra senariilor oferite de vibraţii. Apoi, mental, să încurajăm senzaţiile de vibrație sau sunetele respective să ne pătrundă întreaga fiinţă.

Cel de-al treilea pas este de a ne direcţiona pe noi înşine departe de corpul fizic. Aceasta poate fi realizată cu uşurinţă printr-o procedura care ne direcţionează şi ne menţine separaţi de corpul fizic. De exemplu, Rostogolirea, Tehnica plutirii, Tehnica de vizualizare, Trenul, Scoaterea efectiva din corp, Metoda navei spaţiale sau orice altă metoda care te poate separa de corpul fizic). Se poate folosi si sugestiile care ne direcţionează şi ne separă de corpul fizic. Trebuie să ne amintim să nu ne gândim sau să nu facem niciun fel de referire la corpul nostru fizic, sub nici o formă. Chiar şi gânduri aleatorii direcţionate spre corpul fizic pot provoca o revenire rapidă în acesta.

Cel de-al patrulea pas este acela de a ne menţine întreaga focalizare departe de corpul fizic. Cea mai uşoară modalitate de a face aceasta este să uităm temporar de corpul nostru fizic şi să devenim foarte interesaţi de noua lume pe care o experimentăm. Succesul şi durata experienţei noastre extracorporala va depinde în întregime de capacitatea noastră de focalizare a atenţiei. Gândurile sau sentimentele legate de corpul nostru fizic ne vor aduce imediat înapoi în acesta.

Trebuie să ne amintim mereu că suntem puternici in spirit. Abilitatea noastră de a ne controla experienţele extracorporale reprezintă o parte naturală a dezvoltării noastre spirituale. Fiecare experienţă reprezintă o aventură interesantă pentru a descoperi si înţelege lucruri noi.

Va recomand experimentarea mai multor tehnici pana când veţi găsi una care vi se potriveşte.
Meditaţia vid si Transa se aplica tuturor metodelor prezentate aici.
Metodele de mai jos sunt testate.
.
1. Auto sugestia – Înregistrează-ţi vocea. Creaţi o afirmaţie, sau, poţi folosii una din afirmaţiile oferite de mine.Când eşti aproape de transa, dai play dispozitivului. In timp ce adormi, se activează partea feminina a sufletului si deci, informaţia/autosugestia o va prelua subconştientul, ce va determina separarea corpului astral de trup. Înregistrarea audio trebuie multiplicata si pusa pe repeat.

Exemple de afirmaţii:
Acum experimentez in mod conştient o decorpolarizare!
Ma decorporalizez ACUM!
Rămân conştiente pe măsură ce corpul meu fizic adoarme!
Acum ma separ de corpul meu fizic!
Sunt pregătit pentru o experienta de dedublare astrala.

Afirmaţiile sunt extrem de folositoare si după ce s-a realizat decorporalizarea. Unii nu reuşesc sa vadă mare lucru, Având o vedere slaba. Pentru a obţine claritate, trebuie sa afirmam ca vedem clar tot ceea ce ne înconjoară. De asemenea, este important sa obţinem control asupra gândurilor noastre. Daca nu facem aceasta, ne vom trezii propulsaţi cu o rapiditate uimitoare in direcţia in care ne poarta gândurile.

2. Rostogolirea – Aceasta tehnica este utila atunci când simţiţi ca procesul de separare a început.
Conştientizaţi cum va rostogoliţi pe o parte, ca si cum v-aţi rostogoli pe o parte in pat. Rotiţi-vă când pe partea dreapta, când pe partea stângă, de cate ori este necesar. Atenţie insa! Nu va încordaţi corpul fizic si nu permiteţi acestuia sa răspundă acestei acţiuni.

O varianta a acestei tehnici este sa te vizualizezi plutind si zburând pe câmpie si de asupra munţilor. Savurează senzaţia de plutire si zbor. Apoi începeţi încet sa va rostogoliţi de pe o parte pe alta pana când reuşiţi sa va desprindeţi de corp.

3. Tehnica plutirii – Imaginează-ţi cum corpul se ridica uşor, sus, tot mai sus spre cer. Sau o alta varianta a acestei tehnici este să-ţi imaginaţi cum corpul devine uşor precum un balon. Simte cum corpul devine din ce in ce mai uşor. Simte cu claritate cum conştiinţa se ridica uşor in aer pe măsură ce corpul adoarme. Simte cat mai clar acea senzaţie de plutire.

4. VIZUALIZAREA – Secretul folosirii metodei de vizualizare consta in a ne cufunda mental într-un mediu fizic real. Poţi vizualiza o încăpere, un loc pe care îl cunoşti in detaliu. Ideea de baza a acestei vizualizări este menţinerea atenţiei in afara corpului fizic. Ne focalizam asupra unui loc sau obiect aflat la distanta dar implicând simţurile (auzul, văzul, mirosul, pipăitul). Daca vizualizam o anumită încăpere, putem încerca sa simţim podeaua de sub picioarele noastre, cum se simte la pipăit un anumit obiect/material din camera respectiva, s.a.m.d. Prin acest exerciţiu dezvoltam simţurile astrale.

5. O metoda pentru a rămâne conştienţi in timpul somnului si a viselor. Visele este o poarta eficienta către călătoriile extracorporale. Ar trebui, aşadar, sa rămânem conştienţi in timpul viselor, in primul rand, iar mai apoi sa ne si folosim de ele. Pentru a rămâne conştienţi si după ce corpul adoarme, se poate încerca metoda autosugestiei. Putem repeta, pe măsură ce adormim, următoarele afirmaţii: Rămân conştient pe măsură ce adorm; rămân conştient in timpul somnului; devin conştient in timpul viselor. Putem folosi afirmaţii, înregistrări audio. In timpul somnului este activata partea feminina a sufletului (subconştientul) si astfel putem sa ne folosi de sugestie.

6. Sfera de lumina – Intra in transa si vizualizează cum absorbi energie alba, vibranta, in fata. Aduna aceasta energie intro sfera. Simte energia vibrând din acea sfera.
Acum, apropie aceasta sfera, pe măsură ce corpul atinge acesta sfera de energie, absoarbe energia vibranta in întreg corp. Ar trebuii sa simţiţi o senzaţie de vibraţie.
O alta metoda, este ca sfera de energie sa o vizualizaţi de o mărime care poate cuprinde întreg corpul. Mişca sfera si apropiaţi de corp, pana când tot trupul este in aceasta lumina alba si, vibranta. Simte vibraţiile care trec prin tot corpul si încerca sa le intensifici. Apoi, încerca să te rostogoleşti pur și simplu din corpul fizic. Metoda sferei de energie se poate folosi pentru împuternicirea flecarii chakre in parte.

7. Tehnica de vizualizare – Imaginează-ţi ca te dai într-un leagăn. Încerca sa vizualizezi si sa simţi cat mai aproape de real, concentrate pe senzaţiile care se simt in timp ce te legeni, lati avant din ce in ce mai sus. La un moment dat ai putea experimenta unele dintre simptomele tipice ale unei experiente extracorporale. Daca apare vreuna dintre acestea, poţi încerca sa te separi de corp. Imaginează-ţi ca eşti aruncat din leagăn, in aer, si începe sa pluteşti afara din corp.
O alta metoda ar fi sa te vizualizezi zburând de asupra munţilor, imedeat ce te vizualizezi aruncat din leagan.

8. Trenul – Imaginează-ţi ca te aflaţi într-un tren care merge cu viteza foarte mare. Mergi prin coridorul trenului spre capăt, ultim vagon. Asculta cat de zgomotos este trenul in timp ce aceasta circul cu mare viteza. Simţurile si senzaţiile sa fie cat mai reale. Acum fiind in vagonul de lângă locomotiva începe sa alergi pe coluar spre ultimul vagon. Pe măsură ce alergi pe culoarul trenului, încerca sa te concentrezi asupra zgomotului care se aude din ce in ce mai intens. In cele din urma, când ajungeţi la capătul trenului, săriţi din el. In momentul in care ai sărit se va produce ieşirea din corp.

9. Scoaterea efectiva din corp – Aceasta se realizează prin scoaterea braţului corpului astral in afara trupului si apucarea a unui obiect mare, iar apoi tragerea corpului astral in afara corpului fizic. Se poate întâmpla ca in timpul somnului sa apăra vibraţiile, profitaţi si trage-te afara folosind procedura de mai sus.

10. Metoda navei spaţiale – Pe măsură ce va afundati in transa, Imaginează-te intrând intro nava spaţială, nava decolează, pe măsură ce nava urca observa pe un geam altitudinea pe care o atinge pana când gravitaţia începe sa dispară, acum picioarele nu mai ating podeaua. Savurează o senzaţie plăcută de plutire libera, in afara corpului fizica.

11. Transa – metoda mea. Ma aşez orizontal pe spate indepartind membrele uşor de trup. Îmi opresc gândurile si îmi ascult tăcerea scufundă-mă in interiorul meu. Corpul începe sa devina uşor, in timp ce simt o apăsare in piept. Poate apărea senzaţii de cald sau rece. Simţurile fizice dispar, au fost momente când corpul mi-a paralizat. Daca rămân conştient, pot asista procesul separării pana la capăt. De nu, o sa am parte de o aventura in tipul somnului. Pot apărea senzaţii de furnicături si chakra inimi pulsând. Aceste senzaţii sunt la început, la primele experiente de separare. Acum, foarte rar am aceste senzaţii de furnicături, pulsari energetice.
Lucrurile bune se fac cu răbdare. Nu forţati, nu va grăbiti. Datii tot timpul.
Chear daca se întâmpla sa adormiti, ideea este ca rămâne intenţia de separare de trup, in minte. Subconştientul va prelua munca, aşa ca, şansele sunt mari.

12. Cea mai favorabila perioada pentru a încerca o dedublare, ar fi momentul imediat de după un somn. Atunci corpul este relaxat, liniştit. Îndeplineşte toate condiţiile necesare pentru o reuşită. Poţi reuşi sa ieşi din corp in timpul unei meditaţii când te afli deja in aceasta stare de transa. Uneori, odată ce eşti deschis astral, poţi avea parte de dedublări astrale fara sa le provoci, sau provocând doar prin vizualizare. Îţi imaginezi ca pluteşti sau ca te ridic uşor din corp. Întâi îţi simţi/vizualizezi mâinile cum se ridica, apoi restul corpului.

Hail Satan!!

? Deconectat

⛧ Semnalează ⛧ Citează

#2 13-Feb-2016 23:21:15

Zshadow
Membru
Data înregistrării: 31-Oct-2015
Mesaje: 612
E-mail

⛧ Re: CALATORIILE ASTRALE

Foarte tare! smile
Nu mi-am facut timp sa citesc tot, dar sigur voi incerca sa fac si eu asa ceva in viitorul apropriat.
Apreciez munca si ideile! smile

Dedicat pe data de 26 iunie 2015.
Hail Satan!Hail Puterilor Iadului!

? Deconectat

⛧ Semnalează ⛧ Citează

#3 13-Feb-2016 23:24:39

Emma
Membru
Data înregistrării: 05-Feb-2016
Mesaje: 16
E-mail

⛧ Re: CALATORIILE ASTRALE

Buna smile am cateva nelamuriri ..
1.ce se intampla mai exact cu corpul in timp ce spiritul este in astral ?
2.se poate ca alt suflet / entitate / etc sa intre in corpul nostru si noi sa nu ne mai putem intoarce ? Daca da , cum ne pazim corpul ?
3.cum ne dam seama cu adevarat daca sufletul a parasit corpul sau daca este doar in imaginatia noastra ? ( e o intrebare mai stupida dar am o imaginatie extrem de bogata si-mi pot inchipui multe lucruri , cateodata nu-mi dau seama daca chiar se intampla ceva sau doar e imaginatia mea …..ma refer ca uneori simt chestii care nu stiu daca sunt reale sau doar din imaginatie )

? Deconectat

⛧ Semnalează ⛧ Citează

#4 14-Feb-2016 00:04:29

LiberSpiritual
Membru
Data înregistrării: 12-Nov-2014
Mesaje: 96
E-mail

⛧ Re: CALATORIILE ASTRALE

1.Corpul fizic rămâne in stare de somn profund. Decorporalizarea are loc intro stare de transa profunda (corp adormit minte treaza) Timp ce noi, cu voinţă, ne dedublam astral.

2.Corpul fizic rămâne conectat cu corpul subtil energetic proiectat in afara corpului fizic. Simţurile fizice rămân active intro directa legătura cu corpul energetic dedublat, la manifestarea/stimlarea unuia dintre aceste simţuri, corpul astral se va întoarce instant in trup. Nu poate fii posedat (locuit) de un alt spirit atâta timp cat are un spirit.

3.Vei înţelege când dedublarea a avut loc cu adevărat. Începătorii pot confunda visul lucid cu experienta extracorporala. Am descris simptomele si posibilităţile care apar in timpul unei dedublări.

Hail Satan!!

? Deconectat

⛧ Semnalează ⛧ Citează

#5 14-Feb-2016 00:23:54

Emma
Membru
Data înregistrării: 05-Feb-2016
Mesaje: 16
E-mail

⛧ Re: CALATORIILE ASTRALE

Multumesc big_smile

? Deconectat

⛧ Semnalează ⛧ Citează

#6 14-Feb-2016 01:45:14

tromidas15
Membru
Data înregistrării: 14-Feb-2016
Mesaje: 18
E-mail

⛧ Re: CALATORIILE ASTRALE

Din ce ai scris acolo am inteles ca poti sa te intalnesti cu diferite entitati…Ei bine daca acelea sunt ostile si vor sa ne faca rau ce e de facut?

? Deconectat

⛧ Semnalează ⛧ Citează

#7 14-Feb-2016 09:44:10

kilax
Membru
Data înregistrării: 15-Jun-2015
Mesaje: 855
E-mail

⛧ Re: CALATORIILE ASTRALE
tromidas15 a scris:

Din ce ai scris acolo am inteles ca poti sa te intalnesti cu diferite entitati…Ei bine daca acelea sunt ostile si vor sa ne faca rau ce e de facut?

le ataci sau il chemi pe Satan.

kilax devil

? Deconectat

⛧ Semnalează ⛧ Citează

#8 14-Feb-2016 09:44:51

kilax
Membru
Data înregistrării: 15-Jun-2015
Mesaje: 855
E-mail

⛧ Re: CALATORIILE ASTRALE

LiberSpiritual,iti multumesc din suflet frate

kilax devil

? Deconectat

⛧ Semnalează ⛧ Citează

#9 14-Feb-2016 10:09:58

Loial
Membru
Data înregistrării: 10-Feb-2015
Mesaje: 253
E-mail

⛧ Re: CALATORIILE ASTRALE

Iti multumesc. Voi incerca tehnicile expuse de tine.

? Deconectat

⛧ Semnalează ⛧ Citează

#10 17-Feb-2016 17:34:26

Light
Membru
Data înregistrării: 24-Mar-2015
Mesaje: 316
E-mail Website

⛧ Re: CALATORIILE ASTRALE

Mersi mult .Chiar aveam nevoie.Pace ! Hail Satan! Hail Agares !

Light = Porecla mea inseamna „Lumina” si anume lumina care ii va trezi pe oameni din acest cosmar ,cu ajutorul versurilor mele ,care isi vor face efectul odata ce au atins timpanul,si vor face ravagii asupra tuturor dusmanilor omenirii.
Hail Tatalui Satan!

? Deconectat

⛧ Semnalează ⛧ Citează


Accesând acest site web ești de acord cu termenii și condițiile - notă informativă & termeni și condiții.

Satanism-Spiritual-Seruah-Hail-Satan-666

Donează acum pentru adevăr / Make a donation for Truth!

Română:

România: cetăţeni ţinuţi în tortură continuă, privarea de apă, mâncare, bani, oportunităţi, exploatare.

Donează acum pentru promovarea adevărului, cât mai puțin alterat. Eu pot face cu 5€ ceea ce alții nu au reușit să construiască cu 500€. Cu 50€, ceea ce alții nu au reușit cu 5.000€ iar cu 5.000€ ceea ce alții nu au reușit cu 500.000€. Pot spune că, tot ceea ce am construit nu a costat mai mult de 200€, din 2015 până acum și mereu am căutat adevărul, fără iluzii. Ceea ce alții încearcă să șteargă, cenzureze sau altereze, investind zeci de mii de euro frecvent pentru realizarea acestui fapt a fost construit cu mai puțin de 200€.

Dorința puternică de adevăr și dreptate a rupt blocajul banilor.

Întotdeauna au existat escrocii și aceia ce te iluzionează și sclavesc sau își vând minciunile și primesc sume imense de bani, ce constau în zeci de mii, sute de mii, milioane de euro. Iar ei au un interes să ascundă adevărul, altfel, afacerile lor nu vor mai functiona iar aceia ce își doresc adevăr și justiție reală, sunt privați de orice.

Poți dona, în interesul științei, cercetării și în primul rând, în interesul aflării adevărului, în contul de Bitcoin:

1No8kLSVpLLQGuTenwGWwfkqiycMx2c8aM

English:

Romania: Torture on Citizenship, Deprivation of Aqua, Food, Money, Rights, Oppurtunities, Exploit.

Donate now for promote the truth. I can build or make, with 5€ what others did not succeed with 5000€. I can say that everything that we built by me, did not cost more than 200 €, from 2015 until now, and we have always looked for the truth without any illusions. What others try to delete, censor or alter, investing tens of thousands of euros € frequently to delete this was built with less than 200 €, like seruah.com website or all of my work.

The strong desire for truth and justice broke the money lock. I can, without money!

There have always been scammers and those who delude you and enslaved you or sell their lies and receive huge amounts of money for their lies, consisting of tens of thousands, hundreds of thousands, millions of euros. And they have an interest in hiding the truth, otherwise their lies will no longer work, and those who want real truth and justice are deprived of anything.

You can donate, in the interest of science, research and, first of all, in the interest of Truth, Freedom and Justice in the Bitcoin account:

1No8kLSVpLLQGuTenwGWwfkqiycMx2c8aM

Abonează-te

Scrie, în căsuța de mai jos, adresa ta de eMail pentru a te abona la cele mai recente articole publicate. Pentru ca abonarea să fie validă, trebuie s-o confirmi, printr-un click pe legătura primită pe adresa de eMail furnizată. Te poți dezabona oricând dorești. Adresa ta de eMail sau datele furnizate prin intermediul acestui formular, sunt strict confidențiale și îmi iau angajamentul să nu le împărtășesc nimănui.

Email *

Contact | Notă informativă şi termeni şi condiţii
© Seruah 2015 - 2019 | Spiritualitate Antică, meditații, puterile minții și ale sufletului, expunerea / demascarea Noii Ordini Mondiale.
♆ Mișcare de rezistența pentru protejarea naturaleții și demnității umane. "Cunoașterea înseamnă prin ea însăși libertate și putere." ♆
✪ Libertatea Sufletului înseamnă Libertatea de Exprimare şi vice-versa, altfel, sufletul nu se poate manifesta. ✪